Het kappersvak draait ook om het meegaan van trends en ontwikkelingen. Ieder seizoen zijn er andere trends en ontwikkelingen. Als kappersgroothandel weten wij daar alles van! Denk hierbij aan verschil in kleuren en knippen, maar ook de hele beleving rondom het kappersvak is erg belangrijk. Hieronder volgen 5 tips, die jou als kapper kunnen helpen ‘up-to-date’te blijven.

1. Volg ontwikkelingen via social media

Social media zijn de snelste verspreiders van nieuws. Er zijn verschillende social media te onderscheiden en afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kun je kiezen van welke je gebruik wilt gaan maken. Hieronder behandelen we een aantal bekende social media, die voor de kapper handig zijn:
  • Facebook Op Facebook kun je zoeken naar bepaalde pagina’s van bijvoorbeeld bedrijven of branches. Door een dergelijke pagina te liken of te volgen wordt je automatisch op de hoogte gehouden door middel van updates van de betreffende pagina. Ook kun je lid worden van bepaalde groepen, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.
  • Pinterest en Instagram Hierop kun je ontzettend veel inspiratie opdoen over bijvoorbeeld verschillende kapsels, maar ook verschillende kleuren.
  • Volg onze kappersgroothandel ook Like onze facebookpagina en volg onze instagram pagina voor het laatste nieuws!

2. Lees blogs

Het internet biedt oneindig veel blogs over allerlei onderwerpen. Het interessante van blogs is dat de schrijver een onderwerp presenteert in een bepaalde context. Vaak bevatten ze relevante statistieken, die vertaald zijn in een interessant verhaal. Doordat dat blogs vaak een subjectieve ondertoon hebben, zetten ze je aan tot denken, brengen ze je op nieuwe ideeën of zetten ze je aan tot actie. Door bloggers te zoeken die over relevante onderwerpen schrijven krijg je dus informatie vanuit verschillende invalshoeken.

3. Abonneer je op vakbladen of tijdschriften

Sommigen zullen het ouderwets noemen, maar een vakblad is de ideale manier om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Door jezelf te abonneren op één of twee toonaangevende vakbladen krijg je maandelijks informatie van hoogwaardige kwaliteit.

4. Gebruik je netwerk

Up-to-date blijven draait om het bewust zijn van marktontwikkelingen, het zien van nieuwe mogelijkheden, het krijgen van informatie over concurrenten en nieuwe producten en nog veel meer. Een belangrijke bron voor dit soort informatie is je eigen netwerk. Jouw netwerk bestaat voornamelijk uit mensen waarmee jij bevriend bent en mensen die dezelfde interesses delen. Door actief te participeren in je netwerk krijg je vanzelf relevante informatie. Je hoort wie nieuwe producten aan het testen is, je hoort welk bedrijf een reorganisatie doorvoert of je ontdekt dat concurrenten een nieuw iets uittesten.

5. Volg workshops of cursussen

Door regelmatig workshops of cursussen te volgen blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Ook kun je als kapsalon een curcus bij Total Hair volgen. Bekijk hier de verschillende cursussen.

Total Hair: De online kappersgroothandel

Total Hair Service verkoopt alléén aan kappers, kapsalons en barbiers. Hierdoor kunnen we jou de maximale service bieden en meedenken met een passend advies.  Op onze webshop kun je een breed aanbod kappersproducten vinden en we houden ook regelmatig interessante cursussen voor kappers, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends! Heb je vragen? Stuur ons gerust een appje via 06-23 25 53 40 of bel ons via 050 549 00 25. We zijn ook bereikbaar via info@totalhair.nl. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.