Als kappersgroothandel weten we dat het soms lastig kan zijn, om donker haar lichter te maken. Donker haar lichter maken dient op de juiste manier te worden gedaan. Als je dit niet doet, kan dit vervelende gevolgen hebben.Om het echt nog een keer duidelijk te maken. Donker geverfd haar kan je alleen lichter krijgen door te ontkleuren of blonderen. “Je kan donker geverfd haar nooit lichter kleuren met haarverf.”

Maar wat kan er dan fout gaan?

  • Het haar krijgt een gele gloed;
  • Het kapsel krijgt een oranje gloed;
  • Uitgedroogt haar;
  • Het haar wordt afgebroken;
  • Het haar krijgt allemaal verschillende tinten die niet echt mooi staan;
  • De aanzet is mooi blond maar de puntjes blijven lelijk oranje / geel;
  • De puntjes zijn mooi blond, maar de aanzet is spierwit tot bijna lichtgevend;
  • De aanzet en de puntjes zijn mooi blond, maar het midden stuk blijft donker.

Deze fouten ontstaan doordat er veel kapper niet precies weten hoe een kleur werkt

  1. Met te dikke plukken het haar lichter te krijgen. Gevolg is vlekken en ongelijke kleuren.
  2. De uitgroei op dezelfde manier als de puntjes behandelen. Gevolg is veel te witte uitroei of te donker (oranje) plukken.
  3. Net zolang door gaan, dat echt alle kleur er uit is. Gevolg is dat haar afbreekt, door vernieling van de proteine in het haar.
  4. Te agressieve producten gebruiken. Gevolg is uitgedroogd en/of dof haar.
  5. Ze weten vaak niet hoe je de kleur moet corrigeren. Gevolg is dat het haar een gele ,oranje of blauwe/ groene gloed krijgt.
  6. Ze nemen te weinig tijd om het haar mooi te krijgen. Om dit zelf te doen is eigenlijk niet te doen.

Hoe moet je bepalen waneer de kleur goed is en hoeveel je moet corrigeren?

Soms heb je geluk dat je haar zo poreus is dat je precies de juiste kleur krijgt of dat je precies de juiste combinatie voor jou haar gebruikt. Een mooie lichte kleur in donker haar. Er zijn een paar verschillende technieken, die je kunt ( laten) toepassen om een mooie lichte of blonde kleur te krijgen. Hier een paar op een rij:

1. Zet verschillende folie plukken in het haar

Wanneer je in donker geverfd haar een paar highlights zet dan krijg je al snel een prachtig resultaat. Maar maak de plukken niet te wit. Zorg dat je niet een hele grote uitgroei hebt. Kijk uit dat de aanzet niet te licht wordt. Doe dit een paar keer vaker en de kleur wordt steeds mooier.

2. Ontkleur het haar, maar niet helemaal blond (tot kleurhoogte 7)

Maak met een laag percentage het haar heel langzaam lichter tot de kleur ongeveer kleurhoogte 7 is . Gebruik hier voor een blondeer poeder met anti oranje ( blauw pigment). Corrigeer dit met een 7 of 8 askleur met max. 3% activator. Kijk wel uit voor de oranje gloed. Maak met een semikleuring een kleur in de kleurwens, maar neem voor de puntjes een lichtere kleur of wanneer de kleur redelijk goed is gecorrigeerd laat je de lengten en punten met rust. Daarna een paar dunne folies voor een prachtig natuurlijk effect.

3. Helemaal blonderen

Blondeer eerst de donkere gedeelten in het haar en sla de aanzet over. Gebruik bij voorkeur een laag percentage activator. Wanneer de kleur redelijk goed eruit ziet, blondeer je het het hele haar. Corrigeer de oranje / gele gloed. Zet daarna een iets donkere blond tint over naar gelang de rest van de oranje gloed, met meer of minder astint. Gebruik hierna wel een goed haarmasker.

Over Total Hair: De online kappersgroothandel

Total Hair Service is een kappersgroothandel, dat uitsluitend kappersproducten levert aan de kapper, kapsalons en de barbier. Total Hair Service heeft een snelle levering en hoge servicegraad.  Heb je als kapper of barbier een vraag? Stuur ons gerust een appje via 06-23 25 53 40 of bel ons via 050 549 00 25. Je kunt ons ook mailen via info@totalhair.nl. Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via social media! Ook houden we regelmatig interessante cursussen! Volg ons via