Soms is het niet helemaal duidelijk waarvoor je een trimmer gebruikt en waarvoor je een tondeuse gebruikt. Als kappersgroothandel krijgen we hier vaak vragen over. In deze korte blog leggen we je uit wat het verschil is tussen een tondeuse en een trimmer.

Het verschil zit in de toepassing

Het verschil tussen een tondeuse en trimmer zit in de toepassing. Je gebruikt een trimmer voor gedetailleerd werk en de tondeuse voor het grotere werk. Simpel gezegd: Randjes bijwerken doe je met een trimmer en grote stukken haar afscheren doe je met een tondeuse. Dit alles komt omdat bij een trimmer de vertanding dichter bij elkaar staan, de kop een stuk smaller is, het apparaat kleiner is en vaak fijner in de hand ligt. We raden het je af om grote lokken haar te scheren met een haartrimmer. Trimmers zijn namelijk een stuk minder krachtig dan tondeuses. Daarnaast kan een trimmer ook het lange haar niet goed verwerken en bestaat de kans dat de trimmer aan het haar gaat trekken. Het voelt niet fijn voor de klant en gaat ten koste van de levensduur van uw haartrimmer. Bekijk hier ons hele aanbod tondeuses en trimmers

Total Hair Service: Dé kappersgroothandel

Total Hair Service is al bijna 30 jaar dé groothandel voor kappersproducten. Wij verkopen alléén aan kappers, kapsalons en barbiers. Hierdoor kunnen we jou de maximale service bieden en meedenken met een passend advies.  We hebben een breed assortiment en letten op de nieuwste trends en ontwikkelingen. Wij hanteren een snelle levering, zodat je altijd bent voorzien van jouw favoriete kappersproducten. Ook houden we regelmatig interessante cursussen! Heb je vragen? Stuur ons gerust een appje via 06-23 25 53 40 of bel ons via 050 549 00 25. We zijn ook bereikbaar via info@totalhair.nl. Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via social media!  Volg ons via: