Hygiëne voor de kapperHygiëne voor de kapper een belangrijk onderwerp. Er zijn wettelijke normen en branchenormen vastgesteld. Die kun je in deze blog lezen. Maar welke producten zijn nou handig om in huis te hebben? Waardoor je als kapper de hygiëne standaard optimaal hebt? Lees hier onze 7 tips!

1. Abena Handschoenen Nitrile Zwart

De Abena Nitrile handschoenen zijn poeder- en latexvrije handschoenen. De handschoenen zijn ideaal voor personen met een latexallergie of voor het optimaliseren van de hygiëne. Ze beschermen de handen tegen chemische producten, zoals haarverf of producten voor omvorming. Nitrile is gemaakt van dik materiaal en zorgt voor flexibiliteit, maar een goede stevigheid. Ideaal voor optimale hygiëne voor de kapper.

2. Nebur WW Kapmantel

De Nebur WW Kapmantel is een wegwerp kapmantel, die ervoor zorgt dat je de hygiëne binnen jouw kapsalon optimaliseert. Wij raden aan om bij iedere behandeling of nieuwe klant, een nieuwe kapmantel te gebruiken, waardoor de veiligheid van de hygiëne wordt geoptimaliseerd. In één doos zitten ruim 100 stuks, waardoor je veel klanten van dienst kunt zijn en de kwaliteit van de hygiëne kunt waarborgen. Deze service stelt iedere kappersklant zeer op prijs!

3. Efalock Brilbeschermers

Dit product is een professionele brilbeschermer geschikt voor alle brillen. Hij zorgt ervoor dat de brilpoten veilig beschermd worden. De Efalock Brilbeschermers is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Het doosje heeft een eenvoudige bediening door de brilbeschermer uit de dispenserdoos te trekken. Daarnaast is dit product eenvoudig af te scheuren bij perforatie. De Efalock Brilbeschermers zijn hygiënsch voor de klant.

4. Nekdoekjes Doos

De THS Nekdoekjes Doos beschermen de klant tegen het lekken van vloeistoffen. De afmetingen van de nekdoekjes 33 centimeter bij 45 centimeter. De nekdoekjes zijn verkrijgbaar in een verpakking met 125 stuks en 500 stuks. De nekdoekjes bestaan uit 2 lagen tissue en 1 laag PE voor absolute bescherming en hygiëne bij iedere wasbeurt.

5. Nebur Coupe Soleil Caps 

De Nebur Coupe Soleil Caps zijn wegwerp coupe soleil caps, die na gebruik weggegooid kan worden. Een verpakking bevat 50 stuks en de coupe soleil caps zijn transparant.

6. Barbicide Desinfectievloeistof

Desinfectievloeistof zorgt ervoor dat jij binnen jouw kapsalon en kapperswerkzaamheden de veiligheid van de hygiëne waarborgt. Je moet barbicide mengen met water in een flacon. Dit desinfecteert vervolgens alle tools, die je daarmee schoonmaakt. Denk er wel om dat je alles eerst goed reinigt, anders werkt het niet.

7. Sibel Wegwerphanddoek

De Sibel Wegwerphandoeken Eco Style zijn handdoeken die eenmalig gebruikt kunnen worden. De handdoeken zijn geplasticifeerd en gewatteerd, waardoor de handdoeken fijn aanvoelen. De lengte van de handdoeken zijn 53 centimeter en de breedte is 40 centimeter. We kunnen er dus niet om heen dat hygiëne binnen het kappersvak enorm belangrijk is. Houd ook altijd de richtlijnen van de anko aan. Benieuwd wat die richtlijnen zijn? Daar vertellen we je meer over in deze blog!