Tegenwoordig is vrijwel iedere stijltang dusdanig geavanceerd, dat je altijd prachtige resultaten krijgt.  Maar als ze allemaal voldoen, welke stijltang past dan het beste bij jouw situatie? Wij krijgen vaak de volgende vragen: Welke stijltang is goed? Welke stijltang past bij mijn situatie? Welke stijltang moet ik kopen? In deze blog gaan we je uitleggen waar je op moet letten bij het kopen van een stijltang. We bespreken de belangrijkste onderwerpen en bepaalde extra functies die je misschien kunt gebruiken. Jij kunt vervolgens zelf een keuze maken waar jouw stijltang aan moet voldoen en welke stijltang bij jou past. We geven ook onze mening in wat volgens onze ervaring de beste stijltang is.

1. Soorten stijltangen

Wanneer je zoekt naar een stijltang, is het belangrijk om op een aantal kenmerken te letten. We leggen je allereerst uit wat voor soorten stijltangen er zijn. Het eerste wat je jezelf kunt afvragen is: hoe vaak wil je de stijltang gebruiken? Is dat iedere dag? Of misschien af en toe?  Keramische coating Stijltangen met een keramische coating zijn meestal voordeliger en geven hetzelfde effect als een keramische plaat, alleen de kans is groter dat de coating na verloop van tijd slijt.  Als dat gebeurt, wordt het haar blootgesteld aan de onderlaag. Dit kan bijvoorbeeld aluminium zijn. Wordt het haar hieraan blootgesteld? Dan geniet het niet meer van de voordelen als anti-frizz en extra glans. Sterker nog, het haar zal sneller beschadigd raken.  Wanneer het haar niet vaak wordt gestijld, is een stijltang met een keramische laag prima. Stijltangen met een keramisch laagje hebben echter een kortere levensduur. Wanneer het haar vaak gestijld wordt, kun je het beste een stijltang met volledig keramische platen of titanium platen aanschaffen. Dit is dus beter voor in de kapsalon. Hoewel deze stijltangen een stuk duurder zijn, kan het keramische laagje niet slijten en heb je een stuk langer stijlplezier! Keramische platen Een stijltang met volledige keramische platen beschermt het haar het beste tegen hitte. De stijltang is geschikt voor fijn tot normaal haar. Met keramische platen wordt de warmte gelijkmatig over het haar verspreid. Dankzij de egale warmte verspreiding profiteert elke haar op het hoofd van evenveel warmte. Je kunt je voorstellen dat als één plek heel warm wordt en de andere plek niet of nauwelijks, dit niet ten goede komt van het model en de gezondheid van het haar. Daarnaast bevatten dergelijke platen negatieve ionen. Deze zorgen ervoor dat het haar minder statisch (anti-frizz) wordt en gladder wordt. Het grote voordeel is dat de platen niet slijten en hierdoor je haren niet beschadigen en de stijltang ook nog eens veel langer mee gaat.   Titanium platen Net zoals keramische platen, beschermen titanium platen jouw haar het beste tegen de hitte van een stijltang. Ook bij een stijltang met titanium platen wordt de hitte evenredig over het haar verdeeld. Het verschil met de keramische platen, is dat de titanium platen steviger zijn en daarom zeer geschikt zijn voor dik, stugger en kroeshaar.  Professionele stijltangen voor de kapper bevatten vaak keramische en/of titanium platen, omdat deze platen het meest geschikt zijn voor alle haartypen. Tourmaline  Bij het uitkiezen van stijltangen zie je ook vaak het begrip Tourmaline of Toermalijnen tegen. Dit is een soort gesteente dat wordt fijn gemaald om vervolgens gemengd te worden met keramiek of titanium. Dit verklaart dan ook de naam Ceramic Tourmaline of Titanium Tourmaline.  Tourmaline zorgt er uiteindelijk voor dat je haar nóg gladder wordt. Tourmaline is geschikt voor alle haartypen.

2. Hoe kies je de beste stijltang?

A. Wat is je haartype?

Temperaturen Afhankelijk van het haartype, moet je nieuwe stijltang bepaalde temperaturen aankunnen. De temperaturen van stijltangen variëren tussen de 60°C en 230°C. Soms kun je de stijltang in stappen van 10°C verstellen. Kijk niet naar het aantal warmte standen, maar juist naar de gewenste temperatuur. De temperatuur is namelijk gekoppeld aan het haartype.  In de meeste gevallen staat bij stijltangen een reeks van temperaturen aangegeven. Bijvoorbeeld 150°C - 230°C. Dit wil echter niet altijd zeggen dat de stijltang alle temperaturen aankan die binnen die reeks vallen. Het kan goed zijn dat de stijltang in dit voorbeeld, slechts 150°C, 180°C en 230°C aankan. Je dient er dus op letten dat je de gewenste temperatuur een van deze temperaturen is óf dat in de omschrijving/op de doos staat beschreven dat de stijltang geschikt is voor het haartype.  In de regel geldt: 
 • Als de klant fijn, dun haar heeft, heeft het haar in de meeste gevallen minder hoge temperaturen nodig. Het dunne haar neemt warmte sneller op en vormt zich sneller naar de nieuwe vorm: steil haar. In de meeste gevallen is een stijltang die je op 180°C in kunt stellen voldoende voor fijn en dun haar. 
 • Als de klant geverfd of beschadigd haar heeft, geldt eigenlijk hetzelfde als bij fijn, dun haar. Een stijltang die je in kunt stellen op 180°C is voldoende. We raden echter wel af om een stijltang op beschadigd haar te gebruiken. 
 • Als de klant dik, stugger of kroeshaar hebt, heeft het haar in de meeste gevallen juist wat hogere temperaturen nodig. Dik haar neemt warmte minder snel op en vormt zich ook minder snel naar de nieuwe vorm. In de meeste gevallen is een stijltang die je op 220°C in kunt stellen voldoende voor dik en stug haar. 
 • Ongeacht het type haar, raden we altijd aan om een thermische bescherming of heat protection spray in je haar aan te brengen. Hiermee bescherm je het haar tegen de hitte van de stijltang. 
Let op: Bovenstaande zijn richtlijnen. Het materiaal van de plaat kan invloed hebben op de temperatuur en dus het haar. Vaak is het dan ook een kwestie van testen welke temperatuur het beste past bij het haar van jouw kappersklant en waar het haar mooi steil van wordt zonder dat het uitdroogt. Begin daarom altijd eerst met een lagere temperatuur en verhoog dat keer op keer. Op deze manier kun je op verantwoorde wijze de beste temperatuur voor ieder haartype bepalen.

B. Wat moet de stijltang kunnen met het haar?

Hoewel de naam stijltang zegt dat het een tang is om je haar steil te maken, kun je er vaak meer mee. De juiste techniek gecombineerd met het juiste apparaat, maakt dat je naast steilen, ook andere dingen kunt doen, zoals krullen maken! Steilen Als je alleen hoeft te steilen met de stijltang, dan zit je logischerwijs altijd wel goed.  Krullen of volume Als je er ook krullen of volume mee wil kunnen maken, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. 
 1. De eerste is of de stijltang afgeronde platen heeft. Dit houdt in dat er een ronding aan de randen zit, zodat het haar niet door een puntige hoek wordt geknikt tijdens het draaien. 
 2. De tweede is of de platen flexibel zijn. Flexibele platen zitten wat losser in de stijltang, waardoor ze meer kunnen bewegen. Dit meebewegen maakt het eenvoudiger om krullen of slag in je haar te maken.

C. Extra opties en functies voor een stijltang

1. Draadloos

Maar er zijn ook draadloze stijltangen, ofwel stijltangen op batterij of accu. Hierbij dien je wel rekening mee houden dat de accu altijd opgeladen moet zijn. 2. Roterende kabel Tot slot hebben veel stijltangen ook een 360 meedraaiende kabel (zie rechts). Draai jij de stijltang een slag naar rechts of links? Dan draait de kabel mee. Dit gaat slijtage van de stijltang tegen en maakt het gebruik van de stijltang een stuk aangenamer.  3. Breedte van de platen De breedte van de platen kun je ook het beste even overwegen. Een brede plaat is handiger om dik haar te steilen. Je kunt dan een grotere haarlok in één keer pakken en dat scheelt weer tijd. Een smallere plaat kun je het beste gebruiken bij dun haar te steilen. Meestal wordt de grootte van de stijltang gedefinieerd door de breedte. Daarvoor geldt onderstaande:
 • Klein = Smaller dan 1 inch = Voor dun haar.
 • Standaard = 1 inch (2,54cm) = Voor normaal haar.
 • Groot = Breder dan 1 inch = Voor dik haar.
4. Kleur en motief Hoewel de kleur geen invloed heeft op functionaliteit, kunnen we ons voorstellen dat je wel graag een stijltang kiest met een kleur of motief die jij mooi vindt óf bij je gehele kappersproducten past.  5. Display Wellicht vind je het prettig om een scherm te hebben waar de temperatuur op wordt weergegeven. Maar misschien vind je het ook goed genoeg om simpelweg een stand te kiezen zonder display. Het kiezen van een stand doe je vaak met een druk-, schuif- of draaiknop.  6. Kabellengte De lengte van de kabel is vaak ook belangrijk. Zeker wanneer je in de salon bezig bent! Bevindt het stopcontact zich in de buurt van je spiegel? Heb je nog een plekje over in het stopcontact? En hoeveel bewegingsvrijheid wil je? De meeste stijltangen hebben gemiddeld een kabel van 3 meter of 2,5 meter 7. Merk Het merk kan een voorkeurskwestie zijn en dus iets waar je je keuze op wil maken. Bekende merken van stijltangen zijn onder meer BaByliss Pro of CHI.

Wat is onze top 4 verkochte stijltangen?

Nu je bovenstaande stappen doorlopen hebt, weet je waar een goede stijltang (geschikt voor jouw haartype) aan moet voldoen. Ons best verkochte merk stijltang is CHI. En dat is niet voor niets, want CHI staat wereldwijd bekend het grote assortiment aan stijltangen die kwalitatief echt heel erg goed zijn. Hieronder onze top 5 best verkochte stijltangen!

CHI G2 Iron

 • Platen zijn een mix van keramiek en titanium
 • Temperatuur kan van 80°C tot 220°C
 • Aantal standen: 27 Standen
 • Voltage is 110 – 240 Volt
 • Dual Voltage en Instant Heat
 • Schakelt automatisch uit
Als je op zoek bent naar een professionele en geavanceerde stijltang voor alle haartypen, dan is deze stijltang van het vertrouwde merk CHI een perfect! Met drie verschillende, vooraf ingestelde temperatuurinstellingen is de CHI Stijltang G2 Ceramic & Titanium geschikt voor alle haartypen, zonder het haar te beschadigen. Deze professionele stijltang met keramische platen voorzien van titanium, heeft een gestroomlijnd en lichtgewicht design om het haar glanzender en gladder te maken. De drie opties voor temperatuurselectie bieden voor alle haartypen de juiste instelling. De stijltang verwarmt tot 220°C, waardoor zelfs het meest stugge haar simpel te stylen is. Daarnaast zorgt het lichtgewicht design ervoor dat de stijltang eenvoudig in gebruik is. Shop de CHI G2 Iron hier!

Wahl Cutek

 • Keramische gladde platen
 • Opwarmtijd 30 seconden
 • Maakt het haar stijl en glanzend
 • 2,8 meter snoer
 • Temperatuur tussen de 150 - 230 graden
De Wahl Cutek Advanced Straightener is de perfecte stijltang voor het gladstrijken van het haar. Niet alleen wordt het haar stijl, maar het haar krijgt ook nog eens een schitterende glans. Binnen 30 seconden kun je al genieten van het stijl plezier. De warmte wordt goed verdeeld door de keramische gladde platen. Doordat je de temperatuur aan kan passen tussen de 150 en 230 graden, kun je de Wahl Cutek Advanced Straightener gebruiken voor alle haartypen. Ook kun je met deze fijne stijltang prachtige krullen maken. Dus een multifunctioneel product geschikt voor elke kapperszaak! Shop de de Wahl Cutek hier!

Balmain HC Professional Titanium Straightener

Balmain Professional Titanium Straightener EU Plug
 • Draadloze stijltang
 • Lichtgewicht design
 • Titanium platen
 • Maakt het haar glanzend en gezond
 • Drie instelbare temperaturen
Balmain Professional Titanium Straightener is een handzame en lichte stijltang zonder snoer. De platen zijn gemaakt van titanium en dat maakt deze stijltang van Balmain geschikt voor iedere haardikte. Ook zijn de platen flexibel en afgerond, waardoor je niet alleen stijl haar kunt maken, maar ook een prachtige golf of slag kunt maken. De titanium platen zorgen voor een constante en maximale warmte verdeling. Hierdoor krijgt het haar overal precies de warmte die het nodig heeft om van vorm te veranderen. Doordat deze stijltang geen snoer nodig heeft, heb je alle bewegingsruimte en kun je gemakkelijk en snel werken! Shop de Balmain HC Professional Titanium Straightener hier!

CHI Lava

CHI Lava Stijltang
 • Te gebruiken als stijltang
 • 1 Inch keramische plaat met vulkanische lava
 • Digitaal en instelbaar display
 • Maximale temperatuur 232°C
 • Dual voltage
 • Slank en modern ontwerp voor een goede grip
 • Gaat automatisch uit na 1 uur
Vulkanische lava is een van de meest effectieve warmte geleidende materialen op aarde en in combinatie met keramiek, zorgt de stijltang voor een super glad resultaat. Daarnaast helpen de mineralen in de lava het haar te versterken en zorgen ionen voor een hydraterend en glanzend effect. Het materiaal is super duurzaam. Betere warmteoverdracht door de lava mineralen, zorgt ervoor dat er op lagere temperatuur kan worden gesteild. Dit resulteert in minder warmteschade in het haar. Daarnaast heeft de stijltang een modern en slank ontwerp, waardoor de CHI Lava Stijltang prettig in gebruik is. Verder gaat de stijltang na een uur automatisch uit. Door al deze eigenschappen is de stijltang perfect voor elke kapper! Bekijk hier de stijltang! Dit was onze top 4 van meest verkochte stijltangen voor de kapper. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur ons een appje via 06-23 25 53 40 of bel ons via 050 549 00 25. Je kunt ons ook mailen via info@totalhair.nl. We houden regelmatig interessante cursussen, van bijvoorbeeld Affinage en Balmain. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via social media: